O KOMPANIJI
 
VELOMOTORS grupa je kompanija se bavi proizvodnjom konkurentnih i savremenih bicikala, motocikala, ATV vozila i motornih sanki. VELOMOTORS ima svoje ogranke u najvećim regionima Rusije.
 
Kompanija je počela sa radom 1996. godine kao veleprodaja bicikala napravljenih u Rusiji. Već 2003. godine, u Moskovskoj oblasti, izgradili su svoju prvu fabriku. Zbog visokog kvaliteta proizvoda, kompanija je ubrzo dobila pažnju ruskih kupaca. Ispravan marketing i razvoj proizvedenih bicikala postali su baza brzog rasta kompanije. Ubrzo proizvodi VELOMOTORS-a postali su široko prihvaćeni među kupcima i stručnjacima.
 
Radi prepoznatljivosti proizvoda na tržištu, uspešno je razvijen koncept brenda STELS. STELS je ubrzo stekao popularnost širom Rusije ali i u inostranstvu. STELS bicikli i motori postali su simbol revolucionarnog proboja ruskog proizvođača na tržišta proizvoda visokog kvaliteta. Godine 2009. proizvodni program je proširen sa ATV vozilima, koja su sklapana u VELEMOTORS fabrikama a prema licencama vodećih proizvođača.
 

 
PROIZVODNJA
 
Kompanija VELOMOTORS se danas sastoji od: fabrike u Žukovki (Brjanska oblast), postrojenja za sklapanje u Kubinku (Moskovska oblast), i u Kirilovsku (Krasnodarska pokrajina) i nekoliko velikih logističkih centara, od kojih je jedan lociran u Ljuberciju, nadomak Moskve.
 
Fabrika u Žukovki je opremljena sa modernom i visoko tehnološki inovativnom opremom, i VELOMOTORS konstantno ulaže u njen razvoj.
 
Tokom godina u VELOMOTORS su ovladali tehnologijama proizvodnje cijevi, šasija, plastičnih djelova, sjedišta kao i farbanja, ručnog i automatizovanog varenja, laserskog sječenja, limarijom i sl.
 
Visoki zahtjevi kontrole kvaliteta kao i široka dostupnost djelova (60% procenata rezervnih delova je iz sopstvene proizvodnje) omogućava kupcima najviši kvalitet proizvoda i usluga.
 
Zbog razvijenog prodajnog lanca, kupci mogu nabaviti STELS proizvode širom Rusije i Zajednice nezavisnih država (CIS).
 
 


ISO STANDARD
 
Fabrike VELOMOTORS grupe su sertifikovane u skladu sa standardom ISO 9001:2011 po međunarodnom sistemu kvaliteta.
 
Sertifikacija je sprovedena u skladu sa dugoročnom strategijom u koju je uključena optimizacija poslovnih procesa, poboljšanje standarda kvaliteta, ne samo proizvoda već i uopšteno proizvodnog procesa.
 
Kao rezultat, tehnološki procesi zajedno sa dizajnom i projektovanjem, razvojem, proizvodnjom, prodajom, održavanjem i servisom kao i rezervni djelovi ispunjavaju sve zahtjeve standarda ISO 9001:2011, što sveukupno omogućava kupcima proizvode i uslugu visokog kvaliteta.
STELS 650G TOURING
STELS 800G TOURING
STELS 850G PRO TROPHY